Psykiatri: Patricks fortælling

Mit navn er Patrick, jeg er 30år gammel og er diagnosticeret med den psykiske sygdom ‘Paranoid Skizofreni’, og har tidligere døjet med angst, social angst og panik angst.

Jeg vil fortælle lidt om hvordan psykiatrien kan gøres bedre og hvordan en der arbejder i branchen bliver selv syg med psykiske problemer.

Der er mange ting som kunne gøres bedre, men det er ikke alle de ting som kan gøres bedre.

Mange oplever ventetiden i psyk akut skadestue er for lang🤔 det er også ganske rigtigt, men det er fordi at hospitalerne er underbemandet og man skal igennem en proces inden du bliver indlagt, jeg ved det på egen erfaring og ventetiden er noget af det værste, man skal også give personalet sin credit for det de gør! For de gør hvad de kan.

Men det er for det meste kun små visit man får, mange tilfælde er man enten ikke klar eller så stilles diagnosen for hurtigt, jeg var en af de heldige, som fik en god indlæggelse da jeg skulle diagnosticeres.

Men kampen og ventetiden er svær og hård, hvis man har et godt netværk udenfor psykiatriens vægge, så som familie der kun vil dig det godt, så vil de 100% støtte dig i din indlæggelse.

Men svært er det.

Arbejdspladsen i psykiatrien er også hård, det har jeg også haft på tæt hånd, har en jeg kender som har arbejdet i den lukkede del af psykiatrien og det har ødelagt den person, hvad personen ikke er udsat for på sin arbejdsplads, det er frygteligt.

Jeg vil gerne ses som et menneske der er normal, men selvfølgelig skal man være åben og modtage det der kommer, for et ret normalt liv bliver svært at få igen, men støtten er stor, både fra familie men også psykiatrien, hjemmeplejen hjælper også med det de kan og jeg er så taknemlig for alt den hjælp jeg får.

Jeg syntes tabuet med psykisk sygdom skal brydes og der skal mange flere kræfter(personale) til end der er nu.

Det vil gavne alle de mennesker som går med de besværligheder som jeg har men stadig går med i længden.

Jeg tager gerne denne kamp op, og opråber til fælles støtte og kamp for en bedre psykiatri!❤️

Håber i vil læse det her!

Hilsen Patrick.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *